Swami Shivananda

Afișez toate cele 6 rezultate

 • Cucerirea minții

  Nu va considerati un individ obisnuit, unul intre atatea milioane. Nu credeti nici o clipa ca nu puteti face nimic fara colaborarea a mii de oameni. Voi nu stiti cat de multe sunt spiritele din lumile invizibile, gata oricand sa dea o mana de ajutor celor care lucreaza pentru binele acestei lumi. Orice gand pe care il trimiteti in lume reprezinta o vibratie care nu moare niciodata. El continua sa puna in vibratie toate particulele din univers, iar daca gandurile dumneavoastra sunt nobile si emanate cu forta, ele pot pune in miscare toate mintile aflate la unison. Puteti pune astfel in miscare – fara sa stiti – forte uriase care se vor uni si vor invinge fortele inferioare generate de gandurile celor rai si egoisti. Controlul gandurilor va va conduce la cucerirea mintii. Victoria asupra mintii transforma omul intr-o fiinta divina. Cucerirea mintii este mai eroica decat orice victorie pe un camp de lupta.

  0.00 lei Citește mai mult
 • Reduceri!

  Modalități eficiente de a avea succes în viață și de a-l atinge pe Dumnezeu

  Această carte este în mod universal considerată a fi o capodoperă a lui Sri Swami Shivanandaji Maharaj, ale cărui lucrări despre Yoga și Vedanta au fost luminile călăuzitoare pentru căutătorii Adevărului din întreaga lume. Sri Swami, prin învățăturile și practica sa, a pavat drumul nu  numai către scopul suprem al realizării de Sine, ci si către succesul în viață, aici și acum. Studiul profund al acestei cărți îl va îndemna pe cititor să practice zilnic aceste învățături, oferindu-i astfel o profundă pace, prosperitate, sănătate, fericire și, în final, eliberarea din ciclul vieții și al morții.

  21.84 lei Citește mai mult
 • Povestiri divin inspirate – Un izvor de divină inspirație pentru cei însetați de înțelepciune

  Maestrii spirituali au folosit dintotdeauna povestirile pentru a impartasi discipolilor cunoasterea adevarurilor subtile ale lumilor aflate dincolo de pragul perceptiei omenesti, precum si pentru a clarifica aspectele controversate ale filosofiei; aceste povestiri se constituie in veritabile lectii de etica si principii ale vietii spirituale. Domnia Sa Sri Gurudev Swami Sivanandaji Maharaj folosea intotdeauna cu placere aceasta metoda de instructie etica si spirituala pentru a trezi spiritele oamenilor. Swamiji a scris mai multe carti cu povestiri pline de divina inspiratie si invatatura, printre care prezentul volum, intitulat „Povestiri divin inspirate”, constituie o lucrare valoroasa pentru ghidarea aspirantilor si orientarea lor spre o corecta gandire filosofica, spre o psihologie umana si o viata spirituala autentica. Astfel, ea este o comoara in plus pentru biblioteca personala a celor ce doresc sa stie mai multe despre secretele vietii in aceasta lume si in lumea de dincolo. Sri Swami Sivanandaji Maharaj, un Sannyasin exemplar, a fost o adevarata forta in domeniul spiritual, el atribuind o importanta deosebita spiritului renuntarii, mai ales in lumea contemporana, care si-a pierdut orientarea spirituala, scufundandu-se intr-o profunda criza morala. Cititorii vor descoperi in toate scrierile sale focul viu al trairii starii de renuntare, care sustine precum o urzeala tesatura ideilor. In ciuda stradaniei neobosite de a prezenta si explica in lucrarile sale (chiar si novicilor) adevarata semnificatie a acestei supreme realizari care este renuntarea, putem fara dificultate concluziona ca nu exista aspect al vietii spirituale mai gresit inteles si mai rastalmacit decat cerinta renuntarii ca raspuns la chemarea unei vieti spirituale. Iluzia care se tese inaintea ochilor oamenilor este atat de greu de decelat, incat nici celor mai intelepti oameni nu li s-a parut usor sa se elibereze din puternica ei stransoare, care a ajuns sa acapareze parti vitale ale fiintei. Tocmai aceasta insistenta asupra unui factor important al vietii spirituale autentice este cea care explica inceperea cartii cu mesajul, mai putin cunoscut, dar desteptator de constiinta al primei povestiri. Desi viziunea acestor povestiri, parabole si anecdote este in principal una a nobilei vieti spirituale, ele pot servi si ca naratiuni de mica intindere pentru institutiile de invatamant.

  0.00 lei Citește mai mult
 • Reduceri!

  Puterea gândului

  Puterea gandului este foarte mare caci ea actioneaza nu doar in universul vizibil ci si in cel invizibil. Puterea corpului fizic, a mintii, succesul in viata si charisma personala – toate depind de natura si calitatea gandurilor noastre. Dar pentru aceasta trebuie mai intai sa cunoastem stiinta gandurilor si sa ne dezvoltam PUTEREA GANDULUI. Daca avem o intelegere cuprinzatoare a modului in care actioneaza vibratiile gand, daca cunoastem tehnica controlului gandurilor, precum si metoda de transmitere benefica la distanta prin formarea unor ganduri-unda puternice, clare si perfect definite, atunci puterea noastra mentala va spori de mii de ori, putand realiza adevarate minuni.

  13.44 lei Citește mai mult
 • Sănătate și fericire

  Nascut la 8 septembrie 1897 in familia ilustrului intelept Appadya Dikshitar si a mai multor sfinti si savanti renumiti, Swami Shivananda a fost atras de o viata consacrata studiului si practicii Vedanta. In plus, a avut o dorinta innascuta de a-i sluji pe ceilalti, identificandu-se plin de altruism cu idealurile intregii omeniri. Dorinta sa de a-i sluji pe ceilalti l-a orientat spre cariera medicala, careia i s-a daruit cu toata fiinta. A editat o prestigioasa revista medicala, in care a scris numeroase articole. El considera ca oamenii au nevoie in primul rand de cunoasterea adevaratelor cauze ale bolilor; astfel si-a asumat ca misiune tocmai raspandirea acestei cunoasteri. Prin inspiratia lui Dumnezeu, medicul trupului a renuntat la cariera devenind un vindecator de suflete. El s-a stabilit la Risikesh in 1924 si a devenit, in urma unei practici spirituale intense, un mare yoghin, intelept si eliberat in viata. In 1932 a fondat Shivanandashram, in 1936 a creat „Societatea Viata divina”, iar in 1948 a organizat „Yoga Vodanta Forest Academy”. Scopul acestor asezaminte spirituale este pregatirea aspirantilor pentru practica yoga si studiul Vedanta-ei. In 1950, Swamiji a intreprins un turneu de conferinte in India si Ceylon, iar in 1953 a organizat Congresul Mondial al Religiilor. El este autorul a peste 300 de volume si a avut discipoli in intreaga lume, printre care amintim pe genialul savant Mircea Eliade. Operete sale sunt un izvor nepretuit de intelepciune si spiritualitate, oferind celor insetati de adevar pacea si fericirea eterna. Swamiji a parasit aceasta lume la 14 iulie 1963, intrand in Mahasamadhi.

  0.00 lei Citește mai mult
 • Reduceri!

  Yoga și controlul minții

  Pentru cel care se straduieste sa atinga succesul, fericirea si prosperitatea in viata, invariabila piatra de incercare o constituie capriciile mintii.O minte nedisciplinata si imprastiata face dintr- un om un instrument docil ce se afla la discretia viciilor, toanelor si tentatillor de orice fel. Toti cei care vor aplica procedeele simple expuse in aceasta carte vor ajunge rapid sa isi armonizeze considerabil existenta.

  23.52 lei Citește mai mult