Jakob Lorber

Jakob Lorber

Jacob Lorber (22 Iulie 1800 – 24 August 1864) a fost un mistic și un vizionar creștin german născut in regiunea Stiria (astăzi parte în Austria și parte în Slovenia) ce a lăsat în urma sa o mare operă ce este considerată de susținătorii săi și o mare revelație. Este asociat celorlalți mari mistici creștini cum ar fi Emanuel Swedenborg, Jakob Bhoeme sau Meister Eckhart.

Lorber se referă la sine însuși prin sintagma “scribul Domnului” deoarece tot ce a scris i-a survenit prin dicteu divin. Lorber mărturisește că la 15 Martie 1840 a auzit o voce interioară ce venea din regiunea inimii și de atunci nu a făcut altceva decât să transcrie ceea ce aceasta voce i-a transmis. Această voce s-a revendicat ca fiind chiar Iisus Hristos iar primele cuvinte pe care Jacob Lorber le aude și le și notează sunt următoarele: “Scoală-te ia-ți condeiul și scrie! Așa vorbește bunul Dumnezeu și se adreseaza tuturor; iar cele spuse aici sunt adevărate, autentice și sigure. Oricine dorește să vorbească cu Mine, trebuie să se îndrepte către Mine, iar Eu îi voi răspunde în inima lui. Dar numai cei puri, cu inima plină de smerenie vor auzi Vocea Mea. Iar cel care mă preferă pe Mine acestei lumi, cel care Mă iubește ca o mireasa pe mirele său, cu acela voi merge braț la braț iar el mă va privi în orice moment ca un frate pe fratele său, cum l-am privit și eu pe el încă înainte de a se fi născut”.

Opera a fost publicată postum, și este considerată ca fiind o mare “Nouă Revelație” , cei mai entuziaști susținatori numind-o chiar “Noua Biblie” deoarece în cele peste 10 000 de pagini, dicteul divin parcurge în diferite volume toate perioadele, de la cea adamică(Casa Domnului), până la cei trei ani de propovăduire ai lui Iisus în piesa de rezistență a operei (Marea Evanghelie a lui Ioan) și continuând până în prezent opera conține uluitoare profeții chiar și pentru data scrierii lor(1840-1864) și descrierea activitații lui Iisus și a apostolilor în lumea de dincolo(în Episcopul Martin și în De la Iad la Rai). Opera a fost tradusă în peste 20 de limbi.

Fii La Curent cu Ultimele Noutăți