Uranus – planeta schimbărilor bruște – Stephen Arroyo

Uranus este una din planetele transpersonale, cum sunt ele numite in astrologie, alaturi de Neptun si Pluto. Influentele acestor planete se manifesta la nivel de generatie, dar aceasta nu inseamna ca ele nu trebuie luate in considerare in cazul analizei unei harti individuale natale, prin intermediul interaspectelor pe care le fac cu planetele personale, precum si ca analiza a influentei acestor planete aflate in tranzit la un anumit moment asupra vietii anumitei persoane.

Planeta Uranus reprezinta o forta care se manifesta sub forma unor schimbari bruste ale tiparelor de viata, a unor modificari instantanee ale nivelului de constiinta, a unor flash-uri intuitive si a unor izbucniri subite de idei noi si conceptii originale. Uranus se manifesta, de asemenea, sub forma impulsului de a manifesta independenta, revolta, entropie, neconventionalul, orginalul si neasteptatul. „Influenta” lui Uranus nu confera persoanei in cauza un caracter extrem de stabil, dar, cu toate acestea, o face sa se manifeste asemenea unui canal divin prin intermediul caruia se pot naste idei noi.

In cazul in care Uranus este puternic aspectat in tema natala, factorul simbolizat de catre planeta (sau planetele) aspectata de Uranus este electrificant, magnetizant, extrem de energizant si, daca totul merge bine, iluminant. Prin urmare, putem vedea ca Uranus „actioneaza” asemenea electricitatii, prin intermediul unor impulsuri bruste. Este nevoie de aceasta forta pentru a strabate sistemul defensiv de aparare saturnian al egoului, precum si barierele mintii constiente.

Contrar anumitor opinii, Uranus nu actioneaza intotdeauna in mod distructiv. Influenta sa se manifesta sub forma distrugerii doar atunci cand opunem rezistenta influentei sale. Deoarece, rezistenta este prezenta intr-o forma sau alta (in special daca influenta lui Uranus este asociata unui aspect negativ), tranzitele lui Uranus sunt adesea experimentate ca fiind extrem de distrugatoare.

Prin intermediul tranzitului, Uranus dezradacineaza si revolutioneaza vechiul mod de a fi al fiintei in domeniile indicate. Schimbarile aduse de catre acesta matura totul in cale, avand, astfel, efectul unei reorganizari a constiintei (care, la inceput, se aseamana unei dezorganizari) pentru a permite transformarilor inovatoare sa se manifeste. Din punct de vedere psihologic, acest tip de influenta ajunge in campul constient sub forma a tot felul de idei, sentimente si realizari interioare care anterior erau subliminale – adica imediat sub pragul constient. Prin urmare, tranzitele sale sunt defavorabile oricarui tip de reprimare.

Acest articol este extras din cartea Karma, astrologia si trasformarea personala. Vol.1 scrisa de Stephen Arroyo si aparuta la Editura Deceneu.