Iisus la doisprezece ani – II – Jakob Lorber

Timp de trei zile a dezbatut Iisus cu invatatii Templului aceasta problema. Fariseii considerau aceasta profetie o legenda. La inceput Iisus s-a ipostaziat intr-un sustinator al acestui baiat-Mesia ce fusese promis de catre Dumnezeu iudeilor. El i-a intrebat pe farisei cine cred ei ca este „Fecioara” si cine este „Fiul Ei”. Iisus s-a adresat astfel invatatilor templului (care urmarisera sa dea un raspuns abscons conform caruia aceasta profetie este de fapt o legenda uitata): „Ceea ce eu Eu stiu, stiu foarte precis; si sa stiti ca nu va intreb ca sa va pun sa-Mi explicati ceea ce Eu si asa stiu, ci va intreb numai ca voi sa-Mi aratati cine este fecioara insarcinata despre care vorbeste profetul Isaia, care va naste pe Fiul Atotputernicului Dumnezeu! De ce ea ii va da numele „Emanuel”? (Dumnezeu este cu noi!) – De ce va manca El lapte si miere, ca sa respinga raul si sa aleaga numai binele? Voi, ca invatati, ar trebui totusi sa stiti ce a inteles profetul prin fecioara care ramane insarcinata si care va naste pe Fiul amintit! Eu sunt de parere ca in acea poveste cu nasterea din Betleem se ascunde ceva mai mult decat credeti voi, iar perechea aceea, cunoscutul tamplar Iosif din Nazaret si fecioara, devenita mai tarziu sotia lui, inclusiv pruncul nascut la Betleem, sunt inca in viata, caci prin mijlocirea, cu adevarat inteleapta, a capitanului roman Cornelius, ei au scapat de grozavia dezlantuita de batranul Irod, iar ei traiesc linistiti la Nazaret, in Galilea.” Si in continuare El le povesteste despre acest baiat astfel: „(…) iata, chiar elementele naturii asculta de El, iar cele mai salbatice animale ale padurilor si ale pustiilor fug, daca El vrea aceasta, din fata privirii lui, mai speriate decat din fata a mii de vanatori.”

Unul dintre batranii invatati a spus ca a auzit despre acestea, dar ca se indoieste ca baiatul respectiv este acelasi cu cel nascut cu doisprezece ani in urma la Betleem si daca este chiar Emanuel despre care se vorbeste in profetie. Iisus raspunde: „Daca nu este El acela, de unde ii vine atunci toata puterea Sa nemaipomenita pe care o are asupra tuturor fortelor naturii? Si atunci cine este „fecioara” de care vorbeste profetul si cine este „Emanuel”?”

Si astfel a continuat discutia dintre Iisus si invatati in prima zi, pentru ca a doua zi Iisus sa le dovedeasca faptul ca El este acel baiat nascut in urma cu doisprezece ani la Betleem, dupa ce ii intrebase: „Ce-ati face daca totusi Eu as fi „Mesia”?”

El le spune: „(…)Eu insumi v-am fost prezentat ca atare, pe baza textelor din profetul Isaia, care mi se potrivesc intocmai. Voi insa ati negat acest lucru. Ieri am vorbit despre Mine ca despre o alta persoana, astazi, insa, stau in fata voastra fara urma de teama, nici fata de voi, nici fata de oricine altcineva din lume, pentru ca sunt pe deplin constient de puterea si forta invincibila ce salasluiesc in Mine, nu ca forte straine, ci ca forte proprii Mie, si abordez din nou aceasta tema (…)” Iisus le-a mai spus: „De puterea spiritului Meu nemuritor depinde existenta tuturor lucrurilor. Eu pot sa fac imediat sa se produca tot ceea ce Eu vreau (…)”

In continuare slujitorii Templului se indoiau si ii cereau copilului Iisus dovezi, astfel ca El a facut cateva minuni pentru ca sa devina constienti de puterea Lui (aparitia si disparitia magarului, a pietrei). Deoarece ei incepusera sa se teama de El, Iisus le-a explicat care este adevaratul scop al venirii Lui si care este intelesul Imparatiei lui Dumnezeu: „(…) Eu nu am venit in aceasta lume pentru a ma declara regele ei sau pentru a intemeia un imperiu lumesc al evreilor, ci pentru a aduce tuturor oamenilor cu inima buna calea care conduce la Imparatia lui Dumnezeu, si care este viata vesnica, si sa nimicesc imparatia Satanei, care este raul, suferinta si moartea pe pamant. Asa ca toate imperiile lumesti vor putea exista si prospera in continuare, daca vor cuprinde in ele Imparatia lui Dumnezeu, pe care o voi crea Eu pe pamant! Asa ca acum poate sa dispara frica voastra fata de puterea Mea dumnezeiasca, pentru ca Eu voi ramane supusul vostru pana la transformarea corpului Meu, cand Ma voi intoarce la locul de unde am plecat.”

In continuare Iisus le-a explicat intelesul cuvintelor „Ierusalim” si „Melchisedek”, precum si faptul ca Sfanta Scriptura este cuvantul lui Dumnezeu. De asemenea le-a vorbit despre legile statului, despre ordinea si Legea lui Dumnezeu, precum si despre dragostea fata de aproape. El a tinut o cuvantare foarte severa adresata slujitorilor Templului, pe care El ii considera ipocriti, cuvantare in care a punctat abuzurile existente in Templu. Prin aceasta El si-a atras mania mai marilor Templului, insa unul dintre acestia, Joram, l-a recunoscut pe copilul Iisus drept Mesia si i-a cerut un sfat.

In felul acesta au decurs cele trei zile petrecute de Iisus la Templul din Ierusalim, iar in aceste discutii cu batranii si invatatii Templului El a dezvaluit multe intelesuri spirituale profunde, chiar daca la vremea aceea era doar un baiat de doisprezece ani.

Acest articol este extras din cartea Taina dezvaluita a celor trei zile care au fost petrecute de Iisus la Templu scrisa de Jakob Lorber si aparuta la Editura Deceneu.