Puterea cuvintelor – Liviu Andronovici

In fiecare zi rostim si auzim mii de cuvinte. Suntem atat de obisnuiti cu ele incat aproape nu le mai dam importanta. Doar in anumite momente speciale suntem cu adevarat atenti la fiecare cuvant pe care il rostim; uneori cand suntem indragostiti si nu stim cum sa ii spunem fiintei dragi ceea ce simtim pentru ea, alteori cand realizam ca un cuvant al nostru poate schimba cursul unui eveniment important pentru noi. Dar in rest, de cele mai multe ori uitam de cuvinte. Dorim doar sa se inteleaga „ideea”, cum se spune. Insa se naste intrebarea – Cuvintele … ce sunt cuvintele? Aceste cuvinte, atat de multe, cu nuantatele lor intelesuri si sonoritati, sunt ele oare doar pentru poeti?

Umarind sa fim atenti la cuvinte vom descoperi ca aceste cuvinte nu doar reflecta realitatea, ci o creeaza. Vorbind, putem face cuiva pofta sa manance ceva; putem creea imaginea muntelui sau a marii sau ii putem induce ideea de a pleca in excursie etc. Mintea este translator al intentiilor noastre, prelucreaza si inmagazineaza informatii sub diverse forme: auditive, olfactive, vizuale, gustative, tactile etc.

Cuvintele au incarcatura energetica, vibreaza pe anumite note creand sunete, vibratii placute sau neplacute. Deci, este bine sa folosim cuvintele care ne plac. Imediat ce l-am rostit, cuvantul trimite o comanda la creier si acesta executa. Daca ne facem rau singuri este treaba noastra, dar sa nu le spunem celorlalti, sa nu emitem catre ei aceleasi cuvinte urate. Cuvintele pe care le folosim primesc o forta suplimentara in functie de nivelul nostru de constiinta si de cat de intens traim ceea ce pronuntam. Asa se pot face vindecari, prin repetitia cuvintelor: bine, sanatos, vioi, puternic etc. Acestea creeaza o autosugestie si mintea raspunde, determinand organismul sa lupte si sa-si recapete sanatatea. In starea alfa forta cuvintelor creste. Deci, orice cuvant are o vibratie.

Tot cu ajutorul cuvintelor se pot deschide chakra-ele, atat cu mantra-e, cat si cu cuvinte bine cunoscute, folosite chiar in rugaciuni. Astfel, pentru deschiderea chakra-elor se pot folosi urmatoarele cuvinte: chakra 1 – minune; chakra 2 – bucurie; chakra 3 – cer; chakra 4 – sanatate; chakra 5 – bogatie; chakra 6 – binecuvanteaza; chakra 7 – sfinteste si chakra 8 – libertate; chakra 3 de la picioare – pamant.

Putem pune in vibratie organele dezechilibrate ajutandu-le sa intre in vibratia lor normala. Functia creierului se poate activa cu cuvantul Soare sau Dumnezeu. Dumnezeu Tatal deschide functia sistemului glandular; de aici se poate observa ca bolile creierului sau ale glandelor au legatura directa cu comuniunea deficitara cu Divinitatea. Iisus Fiul actioneaza asupra sistemului nervos central si asupra simturilor. Cuvantul cautare deschide functia sistemului limfatic. Rugaciune – deschide sistemul respirator. Curatenie – actioneaza pe sistemul osos. Cuvantul Credinta pune in vibratie tendoanele si ligamentele. Puritatea – reface sistemul circulator. Ispita are legatura cu stomacul, cel Rau cu vezica biliara, Pacatul cu sexul iar Minciuna cu pancreasul. Cuvantul Imparatie reface coloana vertebrala. Puterea – reface muschii. Mantuirea – deschide sufletul. Adevarul – curata canalele energetice. Sfanta Treime este formata din Credinta, Rugaciune si Curatenie adica legatura dintre sistemul respirator si cel osos prin intermediul tendoanelor. Cuvantul libertate deschide chakra a 8-a. Cuvantul Neant deschide chakra a 9-a. Painea noastra cea de toate zilele nu este mancarea, ci cultura, adica se actioneaza asupra zonei creierului unde este amplasata memoria.

De aici se poate observa ca toate aceste cuvinte aduc viata si refacere. Trebuie doar folosite.

Acest articol este extras din cartea Mic ghid de parapsihologie scrisa de Liviu Andronovici si aparuta la Editura Deceneu.