Sursa încrederii în sine – Joseph Murphy

Increderea in sine este piatra de temelie a succesului. Ea presupune siguranta interioara, iar aceasta o ai doar prin intermediul credintei. A crede constituie o atitudine a spiritului, ce se bazeaza pe intelegerea mecanismelor sufletesti si spirituale, adica pe cunoasterea inconstienta a faptului ca subiectele gandurilor si sentimentelor tale iti modeleaza viata, iti determina destinul.

Trebuie sa pleci de la constatarea ca orice reprezentare pe care o accepti in mod constient si o consideri adevarata prin simturile tale se intipareste subconstientului tau si apoi, prin actionarea autonoma a faptelor si comportamentului tau de catre subconstientul deja imprimat, se materializeaza in viata ta. De aceea actualizeaza prezenta si forta Domnului, a spiritului viu, atotputernic din inima ta.

Daca te acordezi cu prezenta divina dinlauntrul tau, poti trece prin viata cu ferma incredere si convingerea ca, multumita puterii divine care te intareste, poti literalmente orice. Vei vedea ca inlaturi cu usurinta piedici si dificultati si ca stapanesti in mod stralucit provocarile vietii.

Acest articol este extras din cartea Practica Gandirii Pozitive scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.