prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Marea Evanghelie a lui Ioan. Vol. I

Capitolul 198

Parabola cu neghina. A nu te tine de cuvant este unul dintre cele mai mari rele. Fiti drepti si plini de dragoste. Parabola comorii ingropate. (Matei 13, 43 - 44)

(43) Atunci cei neprihaniti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui lor. Cine are urechi de auzit, sa auda.
(44) Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste, o ascunde; si de bucurie, se duce si vinde tot ce are, si cumpara tarina aceea.

1. Domnul: "Nu promiteti niciodata daca nu va puteti tine de cuvant, sau, si mai rau, daca din diverse motive, nu vreti sa va tineti de cuvant. Daca doriti intr-adevar sa fiti copii ai lui Dumnezeu, adevar va spun, unul dintre lucrurile cele mai rele este sa nu va tineti promisiunile.
2. Caci cel care se manie, pacatuieste impotriva lui insusi si nu isi face rau decat lui insusi. Cine este desfranat isi supune sufletul judecatii carnii (trupului) si isi face rau lui insusi, dar cel mai mare rau dintre toate este minciuna.
3. Daca ai promis ceva si intervin unele imprejurari care te impiedica sa te tii de cuvant, mergi fara intarziere si cauta-l pe cel caruia i-ai facut promisiunea si arata-i cu sinceritate ceea ce ti s-a intamplat, astfel incat cel care se baza pe tine sa-si poata lua la timp masurile necesare.
4. Nefericire celui care face promisiuni si nu le tine atunci cand ar putea sa le tina; el face astfel mult rau, caci cel care spera in ajutorul lui nu-si va putea face datoria, iar cei care se bizuiau pe el se vor simti ca legati de maini si de picioare! O promisiune nerespectata provoaca celorlalti incurcaturi teribile. Ea este cea mai mare negare a iubirii de aproape si deci este cel mai mare rau.
5. Este de preferat sa ai o inima impietrita; asa nu inseli sperantele nimanui, caci oricine stie ca nu se poate astepta nimic de la o inima impietrita! Dar daca, bizuindu-va pe o promisiune, renuntati la alte solutii pentru a va aranja treburile, iar cel care v-a promis ceva va lasa balta fara sa va previna, chiar daca motivele lui sunt perfect intemeiate, o asemenea promisiune este precum acelea pe care Satana le face oamenilor de la inceputul lumii, promisiunile cele mai mirifice, dar pe care nu le indeplineste niciodata, impingand astfel in prapastie un numar imens de creaturi!
6. Paziti-va deci de acele promisiuni pe care nu le puteti tine si, mai mult, de cele pe care, din diferite motive, nu vreti sa le tineti; doar demonii actioneaza astfel, adica nu-si tin promisiunile!
7. In orice lucru, fiti drepti si plini de dragoste, caci cei drepti vor straluci intr-o buna zi in Imparatia Cerurilor, precum soarele la amiaza!
8. Cei care au urechi de auzit sa auda, caci vreau sa va mai spun cateva parabole despre Imparatia Cerurilor.
9. Imparatia Cerurilor este ca o comoara ingropata pe camp si gasita de un om care, vazand ca este prea grea si prea departe de locuinta lui, nu o poate lua cu el. De aceea, el o ingroapa in timpul noptii pe campul vecin si se intoarce acasa foarte multumit, vinde tot ce are pentru a cumpara campul vecin la un pret oricat de mare, caci comoara valoreaza de mii de ori mai mult decat campul pe care-l cumpara. De indata ce campul va fi al lui, el va dezgropa comoara a carei proprietate nu i-o poate nimeni contesta. El isi poate lua acum linistit comoara cu el in noua casa, pe care a obtinut-o impreuna cu campul. De acum inainte el nu va mai avea nevoie sa-si castige painea cu sudoarea fruntii, deoarece comoara ii permite sa traiasca in belsug! Intelegeti parabola?"
10. Discipolii au spus: "Da! Doamne, parabola este clara; cei care gasesc comoara sunt cei care accepta Cuvantul Tau, iar campul este inima omului pe care trebuie sa o 'obtinem', adica sa o trezim spiritual, urmandu-Ti invatatura, pentru ca omul a carui inima si-a insusit astfel Cuvantul Tau, sa faca doar bine fratilor lui si lui insusi".
11. Eu am spus: "Ati inteles bine parabola, asa este adevarata Imparatie a Cerurilor; dar iata o alta parabola".
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu