prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Raja Yoga
Autor: Swami Vivekananda


Prima lectie consta deci in a invata cum sa respiram intr-un mod echilibrat, inspirand si exprirand aerul intr-o maniera armonioasa. Dupa ce ati practicat o anumita vreme puteti sa adaugati procesului respiratoriu si repetarea mentala a unei silabe sacre, cum este de pilda "AUM", sau orice alt cuvant sacru. Noi utilizam in India unele cuvinte simbolice, in loc sa numaram: unu, doi, trei, patru. Acesta este motivul pentru care va sfatuiesc sa atasati procesului respirator repetarea mentala a mantra-ei AUM sau a oricarei alte mantra-e. Lasati cuvantul sa se impleteasca cu respiratia, sa patrunda in interior odata cu inspiratia si sa iasa cu expiratia in mod ritmic, armonios, si veti descoperi in curand ca intregul corp se adapteaza acestui ritm echilibrat. In continuare, trebuie sa invatati ce este relaxarea. Prin comparatie cu aceasta, somnul nu este deloc o actiune odihnitoare. De indata ce relaxarea se instaleaza in trupul dvs., chiar si cei mai obositi nervi se vor calma, iar voi veti descoperi ca este pentru prima oara cand va relaxati sau va odihniti cu adevarat.

Primul efect al acestei practici este perceput sub forma unei schimbari a expresiei faciale: liniile dure si contractile muschilor fetei dispar; fata devine la fel de calma ca si gandurile mintii. In al doilea rand, vocea devine mult mai blanda. Personal, nu am vazut niciodata un yoghin cu o voce aspra. Asemenea semne vor aparea dupa numai cateva luni de practica.
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu