prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Invataturile secrete ale marelui intelept Sri Ramana Maharishi


I: Swami, este bine sa-L iubesti pe Dumnezeu, nu-i asa? Atunci de ce sa nu urmam calea iubirii?

R: Cine spune ca nu o poti urma. Poti face aceasta. Dar atunci cand vorbesti de iubire, asa cum este ea in general inteleasa, exista dualitate, exista persoana care iubeste si entitatea numita Dumnezeu, care este iubita. Individul nu este separat de Dumnezeu. De aceea iubirea inseamna ca fiinta trebuie sa-si orienteze aceasta iubire catre propriul Sine. Iubeste-te si astfel Il vei iubi pe Dumnezeu.

I: De aceea am intrebat daca Dumnezeu poate fi adorat cu adevarat pe calea iubirii.

R: Este exact ceea ce am spus. Iubirea insasi este forma reala a Divinului. Daca spunand: "Eu nu sunt atasat de aceasta, eu nu sunt atasat de aceea", vei respinge toate lucrurile efemere, ceea ce va ramane este swarupa, forma reala a Sinelui. Numiti-o pura beatitudine, Dumnezeu, Atma, sau oricum doriti.

Aceasta este iubire reala. Cel ce cunoaste secretul acestei iubiri va descoperi el insusi ca lumea este plina de iubirea universala si astfel, pentru el, starea de bhakti va insemna realizarea, deoarece adevarata cunoastere a Sinelui, ce straluceste ca insasi suprema beatitudine nedivizata, se afirma ca natura a iubirii.

Daca fiinta atinge inaltimile iubirii, ea va atinge eliberarea. Aceasta este insasi inima tuturor religiilor. Experienta Sinelui este doar iubire, ceea ce inseamna a mirosi doar iubire, a gusta doar iubire, a vedea doar iubire, a simti doar iubire, a auzi doar iubire, a gandi doar iubire, infinita iubire beatifica.
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu