prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Carte de bucate lacto-vegetariene pentru cele patru anotimpuri
Autor: Serbanoiu Mariana

Supa - crema din fulgi de ovaz

I) 30 g fulgi de ovaz
150 ml lapte
25 g smantana
1/2 ou
200 ml apa, 1 g sare
In apa sarata care clocoteste se toarna in ploaie fulgii de ovaz.
Se fierb 20 de minute. Dupa fierbere se strecoara printr-o sita deasa.
Se obtine un lichid gros (mucilagiu) care se rastoarna in laptele fierbinte; se mai fierbe inca 10 minute.
Separat se bate galbenusul cu smantana si se adauga treptat in supa de fulgi de ovaz.

II) 50 g fulgi de ovaz
40 g ceapa
20 g pastarnac
20 g telina
30 g morcovi
40 g cartofi
50 g varza
100 ml lapte
40 g unt
20 g patrunjel
20 g patrunjel frunze
10 g sare
Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert intr-un litru de apa rece. Dupa ce a fiert se strecoara supa si se trece zarzavatul prin sita. Zeama se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga fulgii de ovaz sub forma de ploaie, amestecand continuu.
Dupa 15-20 de minute se adauga piureul si laptele iar dupa 2-3 clocote se ia oala de pe foc si se drege supa cu oul, patrunjelul tocat si untul. Se serveste cu crutoane de paine prajita.
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu