prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Invataturile secrete ale marelui intelept Sri Ramana Maharishi


I: In ce sens este fericirea sau beatitudinea (ananda) natura noastra reala?

R: Beatitudinea perfecta este Brahman. Pacea perfecta apartine Sinelui. Singur acesta exista si este constiinta. Ceea ce noi numim fericire este doar natura Sinelui. Sinele nu este nimic altceva decat fericire perfecta. Cunoscand acestea identificati-va cu Sinele si bucurati-va de beatitudinea eterna.

Daca un om gandeste ca fericirea sa este datorata unor cauze exterioare si posesiunilor sale, ar trebui sa concluzionam ca fericirea sa ar trebui sa creasca odata cu cresterea bunurilor pe care el le detine si sa diminueze in aceeasi proportie cu scaderea lor. De aceea, daca el ar fi lipsit de aceste posesiuni, fericirea sa ar fi anulata. Dar care este adevarata experienta a omului? Se conformeaza ea acestui punct de vedere?

In starea de somn profund omul este lipsit de posesiunile sale, incluzand in acestea si propriul sau corp. Si totusi, in loc de a fi nefericit, el este absolut fericit. Fiecare isi doreste sa doarma profund. Concluzia este deci ca fericirea este inerenta in om si nu se datoreaza unor cauze exterioare. Prin realizarea Sinelui vom avea acces la acest depozit nesfarsit de fericire nealterata.
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu