prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Anii pierduti ai lui Iisus
Autor: Elizabeth Clare Prophet


"Imi spuneti ca un fiu al lui Buddha, Issa, a raspandit religia voastra pe pamant. Cine este el?"

La aceasta intrebare, Lama si-a deschis larg ochii, s-a uitat la mine cu uimire, si pronuntand cateva cuvinte pe care interpretul meu nu mi le-a putut reda, a spus ceva aproape neinteligibil, asemanator cu cele ce urmeaza: "Issa este un mare profet. Unul dintre primii dupa cei 22 de Buddha-si. El este mai mare decat oricare dintre toti Dalai Lama, pentru ca el constituie o parte din spiritualitatea Dumnezeului nostru. El este acela care v-a luminat. El este acela care a adus in sanul religiei sufletele celor usuratici si care a permis fiecarei fiinte umane sa distinga Binele si Raul. Numele si faptele sale sunt inregistrate in scrierile noastre sacre. Iar atunci cand am citit despre minunata sa existenta petrecuta in mijlocul unui popor ratacit si plin de pacate, am plans la constatarea pacatului oribil al paganilor care, dupa ce l-au torturat, l-au condamnat la moarte."

Am fost pur si simplu consternat auzind spusele lui Lama. Profetul Issa, suferintele si moartea sa, Dalai Lama crestin, budistii care recunosc crestinatatea - toate acestea m-au facut sa ma gandesc din ce in ce mai mult la Iisus Christos si l-am rugat pe interpretul meu sa fie foarte fidel in a nu omite niciun cuvant din ceea ce mi-ar putea spune Lama.

"Unde sunt aceste scrieri pe care le-ati citat si de catre cine au fost scrise ele in original?"

"Principalele manuscrise, a caror compilatie a fost savarsita in India si Nepal in diferite epoci, pot fi gasite in Lhassa in numar de cateva mii. In cateva dintre manastirile importante exista unele copii facute de lama-si in timpul sederilor lor la Lhassa in diferite epoci si prezentate de catre ei dupa aceea manastirilor lor in semn de amintire a pelerinajului marelui nostru maestru, Dalai Lama."

"Dar, dumneavoastra insiva nu aveti niciun fel de copie legata de profetul Issa?"

"Nu avem niciuna. Manastirea noastra nu este o manastire importanta si inca de la formarea ei, lama-sii care s-au succedat aici nu au avut decat cateva sute de manuscrise la dispozitie. Marile manastiri detin cateva mii. Dar acestea sunt lucruri sacre, care nu pot fi aratate nimanui."

Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu