prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Poti avea totul
Autor: Arnold M. Patent


Exercitiul Sentimentelor

Inchide ochii si percepe-ti corpul. Observa cum te simti. Apoi:
1. Percepe sentimentul, liber de orice ganduri pe care le ai despre el. Simte energia, simte forta din sentiment.
2. Simte iubire pentru sentiment exact asa cum este el. Simte iubire pentru forta ce rezida in el.
3. Simte iubire pentru tine insuti atat atunci cand percepi sentimentul, cat si atunci cand percepi puterea sentimentului.

Cand incepi procesul de simtire a starilor interioare lipsite de etichetari, descrieri sau judecati, observa mai intai energia sentimentului. Energia are o vibratie; simte energia vibrand prin corp. Apoi observa intensitatea energiei cum iti vibreaza prin corp. In final, simte aceasta intensitate a energiei in calitate de forta - forta ta.

Ne-am antrenat mult timp sa inabusim anumite sentimente intense. Fii rabdator cu tine insuti atunci cand incepi o noua relatie cu sentimentele tale - o relatie de apreciere a vitalitatii si varietatii pe care ele o aduc vietii pe masura ce le eliberezi din captivitate.

Etichetarea sentimentelor noastre - ca fiind de tristete, de furie, de teama etc. - blocheaza energia si ne cauzeaza disconfort. Cand putem renunta la etichetari, devenim din ce in ce mai familiarizati cu recapatarea propriei energii si incepem sa ne bucuram de procesul simtirii sentimentelor noastre.

Fiecare sentiment in forma sa nedistorsionata si libera de teama, constituie un anumit aspect al fericirii. Fericirea are multe aspecte. Poate fi inspiratoare si antrenanta, contemplativa si calma, plina de compasiune si de iubire sau staruitoare si captivanta. Nu exista limita pentru varietatea de atribute pe care le are.

Pe masura ce practicam perceperea sentimentelor asa cum sunt, increderea in sine si in ceilalti creste. In cele din urma, prin practica perseverenta, vom putea sa ne simtim toate sentimentele in mod complet, liber si fara teama sau distorsiuni. Apoi vom recunoaste ca fiecare sentiment este in esenta plin de fericire si ne conecteaza profund la esenta fiecaruia.

Viata este o experienta a sentimentelor. Simtim cu ajutorul inimii. Cand renuntam la a judeca si ne deschidem inima, avem acces si la frumusetea, vivacitatea, minunea si inspiratia pe care viata ni le ofera.

Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu