prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Fundamentele medicinei naturale, partea a II-a. Vindecarea sufletului si a trupului prin plante
Autor: Dr. Dorin Dragos

Echinacea

Echinaceae radix et herba - radacinile si partea aeriana recoltate de la mai multe specii de Echinacea: Echinacea angustifolia D.C., Echinacea pallida Nutt., Echinacea purpurea (L.) Moench., fam. Asteraceae.

Contine acizi polifenol carboxilici (echinacozida, cinarina, acid cicoric), poliholozide, derivatii poliinici continand 14 - 17 atomi de carbon, cantitati mici (0,05 - 0,1%) de ulei volatil (in care principalii constituenti sunt esterii geraniolului cu acizii acetic, izobutiric, propionic), derivati azotati (glicinbetaina), probabil alcaloizi pirolizidinici, dar in cantitati foarte mici, care nu pun probleme de toxicitate, amide (neoherculina).

Actiune. Prin senzatia hranitoare, vag amaruie si in final aromatica pe care o genereaza, echinacea insufla limpezimea racoroasa a unui spatiu reconfortant, atragand atentia ca a se feri de atacurile din afara presupune in primul rand a se retrage intr un for interior, a se desprinde de amprentele exteriorului si a se clarifica launtric. Individul se regaseste si se redefineste. Lamurindu se cu privire la identitatea sa, devine apt sa deceleze impropriul, strainul, nefirescul si astfel sa se apere. Imunitatea se bazeaza pe abilitatea de a recunoaste ceea ce poate sa i altereze integritatea si puritatea, indepartandu l de sine si de idealurile sale [toate efectele farmacodinamice ale acestei plante graviteaza in jurul ideii de protectie fata de agresiuni si reparare a consecintelor acestora: este antiinflamatoare si cicatrizanta, imunostimulatoare prin poliholozide si acid cicoric (activeaza fagocitoza), inhiba hialuronidaza (opreste difuzarea bacteriilor), stimuleaza corticosuprarenala; antivirala si antibiotica (poliine), insecticida (neoherculina); este utilizata in infectii recidivante sau rezistente la antibiotice: genitale (endometrite, anexite), urinare (cistite, pielonefrite), ORL (otite), respiratorii inferioare, cutanate (furunculoza) soase (osteomielite)].
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu