prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Sanatate si fericire
Autor: Swami Sivananda

Hidroterapia

1. Printre cele mai recomandate metode hidroterapeutice se numara: 1) dusurile reci; 2) scaldatul in apa rece si uscarea imediata a corpului; 3) stropirea corpului cu apa rece; 4) frecarea rapida a corpului cu un burete sau cu un prosop inmuiat in apa rece.

2. Extrem de utile sunt baile reci, dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui, cu lumina sa datatoare de viata.

3. Cei care suporta baile reci ar trebui sa le faca in fiecare zi, intrucat aceasta este una din cele mai eficiente terapii din cate exista. Ele stimuleaza toate functiile corpului, sporind foarte mult rezistenta la raceala. Efectul unei bai reci este reorientarea sangelui de la suprafata pielii catre tesuturile din profunzimea corpului.

4. Faceti bai reci. Frecati-va cu vigoare corpul cu un prosop. In acest fel, va veti revigora intregul trup si il veti intari. Veti raci astfel mult mai rar.

5. Momentul ideal pentru o baie este dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui. In timpul noptii, apa rece este mult mai bogata in oxigen.

6. Nu faceti bai reci imediat dupa o sedinta de asana-e sau alte exercitii fizice. Lasati corpul sa se linisteasca mai intai. Asteptati timp de o ora. Nu faceti niciodata baie la scurt timp dupa ce ati mancat, caci va veti ingreuna astfel procesul de digestie.

Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu