prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Cucerirea mintii
Autor: Swami Sivananda


Cucerirea mintii prin metoda rugaciunii

Rugaciunea are o suta de avantaje, intrucat nu necesita o inteligenta iesita din comun, nici harul elocintei, fiind in schimb extrem de eficienta. Ea nu necesita decat o anumita devotiune, smerenie, credinta, sinceritate, exercitand o influenta uriasa asupra intregii naturi a omului si aducand mintea la o stare de puritate si liniste interioara. Sivananda considera ca rugaciunea este una din cele mai bune metode de cucerire a mintii. Singura conditie pe care o pune rugaciunii este ca aceasta sa fie absolut sincera, sa izvorasca din inima si sa nu solicite altceva decat lumina divina, puritatea si ghidarea spirituala, nu diferite bunuri si valori lumesti.

Sivananda afirma ca rugaciunea reprezinta o forta spirituala extrem de puternica. Ea inalta mintea, ii distruge impuritatile si o mentine la unison cu Fiinta Divina. Aspirantii sinceri realizeaza in scurt timp importanta, puterea, valoarea si frumusetea rugaciunii. Un yoghin poate vizualiza cu ajutorul privirii interioare efectele dinamice si benefice ale rugaciunii asupra mintii. De aceea, treziti-va dimineata devreme si repetati rugaciunile favorite. Rugati-va asa cum doriti. Deveniti la fel de inocent ca si un copilas. Deschideti-va baierele inimii. Veti obtine astfel tot ce va doriti. Namadev s-a rugat, iar imaginea lui Vittal a prins viata, mancand hrana oferita de el. Ekanath s-a rugat, iar Krishna si-a aratat forma inzestrata cu patru brate. Damaji s-a rugat, iar Krishna i-a raspuns la rugaciune prin compasiunea unui binefacator care i-a platit datoriile. Draupadi s-a rugat cu ardoare, iar Krishna a iesit din altar si i-a alinat durerea. Gajendra s-a rugat intens, iar Krishna i-a aparut cu un scut si l-a protejat. Prahlada s-a rugat si a reusit sa raceasca uleiul incins care i-a fost turnat deasupra capului. Rugaciunea Mirei a transformat patul de cuie intr-un pat din petale de trandafiri, iar o cobra intr-o ghirlanda de flori. Rugaciunea reprezinta cea mai buna alinare in caz de disconfort, de tentatie, de tristete. Este probabil cea mai usoara cale de transformare integrala a naturii interioare si de cucerire perfecta a mintii.
Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu